Je leeft maar één keer

Dries Van HooydonckAankoopadviesLeave a Comment

Je leeft maar één keer

“Je leeft maar één keer”

Dat vertelde een high-end audiodealer me ooit toen ik twijfelde of ik een dure component wel of niet zou kopen.

Het betrof een Clearaudio Maestro V2 element t.w.v. +- 1.000 euro. Dat was voor mij toen heel veel geld. Geld dat ik eigenlijk niet zomaar even kon neertellen.

“Mooie verkoopstruuk!” dacht ik. En nogal “in-your-face”.

Maar hij had gelijk.

Wil je weten waarom? Lees dan zeker even verder…

Ik heb in het verleden al zoveel geld uitgegeven aan audiocomponenten. In de begindagen van mijn high-end audio-avontuur moest ik het stellen met instapmateriaal, componenten die leuk zijn maar die me nooit de voldoening gaven die ik zocht.

Ik had weinig geld, dus kocht ik veel tweedehands, of probeerde korting te krijgen in de winkel. Elke keer opnieuw constateerde ik dat het nog veel beter kon. De aankoop was dan voor niets geweest, en uiteindelijk kwam er een volgende, duurdere component in de plaats.

Als ik terugkijk op alle componenten die bij me thuis de revue zijn gepasseerd, had ik beter één keer méér geld uitgegeven aan een product dat echt goed is.

Dat had me achteraf gezien veel geld bespaard!

Om diezelfde reden heeft mijn speakerbouwer Wilfried ooit geld geleend van zijn vrouw. Zo kon hij zijn droomluidsprekers kopen: de B&W 800 diamond.

Ondertussen heeft Wilfried de meest geavanceerde auro3D & Atmos surroundopstelling van ons land. Zelfs de mastering engineer van de Galaxy studio’s (die toevallig ook Wilfried heet) is bij hem thuis al komen luisteren en vond het fantastisch klinken.

En welke component is er na al die jaren, en na al die uitbreidingen van zijn setup nog steeds dezelfde? Jawel: de B&W 800 diamond, die hij enkel kon kopen door geld te lenen van zijn vrouw.

Dat geld is ondertussen mooi terugbetaald en Wilfried geniet elke dag van zijn high-end audiosetup.

Ikzelf speel ondertussen al een hele tijd met mijn favoriet: de Lipinski L70 actieve monitors. Daarvoor heb ik ook geld moeten lenen. Bij mijn moeder dan nog wel!

Anders had ik die ook niet kunnen betalen, en wellicht nooit ontdekt hoe fantastisch die luidsprekers eigenlijk zijn.

“Je leeft maar één keer”

De audiodealer had me overtuigd. Het clearaudio element heb ik toen gekocht en zit nog steeds aangesloten op mijn Thorens TD124.

Ook jij leeft maar één keer.

Laat dat je koud, of investeer jij liever ook één keer deftig, om elke dag muziek te kunnen luisteren op de setup van je dromen?

Je reactie onderaan dit bericht is meer dan welkom. 🙂

Wat gehad aan deze tip? Deel hem met je vrienden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *